|

Vår design

Både Anders och Jenny har sedan barnsben stått bredvid och sett smycken ta form, något som dom haft stor nytta av som guldsmeder.

De gamla verktygen som ökar deras frihet som smyckesformgivare finns kvar, dessutom har de tagit hjälp av den modernaste juvelerartekniken.

Bland annat använder de olika ritprogram för datorn. Med hjälp av programmen ritar de upp tredimensionella datormodeller av smycket som ger dig som kund ett bra underlag att fundera kring.

"Favorithammaren har jag tagit över efter min far, guldsmeden Haldor Fors. Många av verktygen i vår verkstad är 60 - 70 år och av en otroligt god kvalitet."

Designstämpel

Som guldsmeder sätter vi alltid vår ansvarsstämpel i de smycken vi tillverkat tillsammans med ortstämpel och en stämpel som talar om vilket material/materialhalt som smycket är tillverkat av. Anders ansvarsstämpel är AHF och Jennys är JF.

Anders stämplar, utöver ovanstående, även AF-stämpeln i alla smycken där plats finns, detta är en designstämpel. 

Jenny har även hon en designstämpel som ni kan se i smycken formgivna av henne. Den har formen av en fjäril som återfinns i hennes logga.

Nyfiken på ansvarsstämplar, sök på Swedacs ansvarstämpelsregister

Läs mer...

CAD

Vid ett besök hos oss talar vi om vilken typ av smycke ni söker och utifrån detta samt vilken budget ni har så ritar vi sedan upp förslag i CAD. 

Se filmen när Jenny ritar i CAD och berättar om hur ett besök i ateljén går till. Klicka gärna upp filmen i helskärmsläge, så ser du bättre.

Gravyr

Förr graverades ringarna av en handgravör, men idag är det tyvärr mycket ovanligt. I samarbete med handgravör Kerstin Östberg erbjuder jag 200kr rabatt.
Läs mer...

Delbetalning

Vi hjälper dig med räntefri delbetalning upp till 100.000,- efter sedvanlig kreditprövning

Läs mer...

Kärleksweekend

Frieri eller förlovning - gör ringbeställningen till en speciell dag. Välkomna att boka en helg i vår båthusateljé, vackert belägen vid Mälaren utanför Mariefred. Vi har även en lägenhet som vi lånar ut i Mälarhöjden (Stockolm).
Läs mer...

 

 

Kontakt

Enklast bokar du tid till Anders eller Jenny genom att ringa: 070-7762600 eller maila anders@fors.org

 

 

Guld & Silversmeder i generationer

Redan 1806 så finner vi Guld & Silversmeder i vår släkt .

Läs mer...

Anders Fors Guldateljé registrerades redan 1977 

Läs mer på Ratsit.se...


Vigselring.nu - Backebogatan 14, 129 40 Hägersten
tel: 070-7762600 anders@fors.org
vigselring.nu

medlem i Stockholms handelskammare medlem i Sveriges Gemmologiska Riksfrening medlem i Guldsmedsmstarnas Riksfrbund